top of page

Over ons 

OVER ONS

Het Pint of Science festival brengt interessante, leuke en relevante verhalen over het laatste wetenschappelijke onderzoek op een toegankelijke manier naar het publiek – allemaal in de kroeg!


Ons doel is om een platform te bieden waar je wetenschap kunt bespreken met de mensen die het uitvoeren. Onze organisatie wordt gerund door vrijwilligers en is in 2012 opgericht door een groep promovendi en postdocs. The festival vindt elk jaar plaats gedurende 3 dagen in mei, tegelijkertijd in kroegen over de hele wereld. Pint of Science is een stichting en heeft geen winstoogmerk. 

REPORTS

        2018   2019

 

GESCHIEDENIS

In 2012 werkten dr. Michael Motskin en dr. Praveen Paul beide als onderzoeker aan het Imperial College in Londen. Ze organiseerden samen een evenement genaamd ‘Meet the Researchers’ (‘ontmoet de onderzoekers’), waarbij ze mensen met Parkinson, Alzheimer, multiple sclerosis of een spierziekte uitnodigden in hun laboratoria en ze vertelden over het onderzoek wat ze daar deden. Dit evenement inspireerde zowel de bezoekers als de wetenschappers. Het zette de onderzoekers aan het denken: als de mensen naar het laboratorium willen komen om de wetenschappers te ontmoeten, waarom brengen we de wetenschappers dan niet naar de mensen? En zo begon Pint of Science.


In mei 2013 organiseerden ze het eerste Pint of Science festival, waarbij enkele beroemde wetenschappers vertelden over hun baanbrekende onderzoek, aan iedereen die hield van wetenschap en bier. Dit werd een fenomenaal succes!

2023

Ons volgende Pint of Science festival vindt plaats
in 22 - 24 mei 2023.

 

De precieze locaties en onderwerpen worden later bekend gemaakt.

Onze evenementen omvatten de volgende onderwerpen:

  • Beautiful Mind - neurowetenschappen, psychologie, psychiatrie

  • Van atoom tot sterrenstelsel – natuurkunde, scheikunde, wiskunde, sterrenkunde

  • Ons lichaam – geneeskunde, menselijke biologie, gezondheid

  • Planet Earth – aardwetenschappen, plantbiologie, zoölogie

  • Tech me out – biotechnologie, robotica, kunstmatige intelligentie

  • De samenleving – rechten, geschiedenis, politiek, beleid, talen

union-jack-1027898_640_edited.jpg
bottom of page