top of page
Warme, zachte en technologie met empathie bestaat echt
Day2.png
Geannuleerd :(
Dinsdag, 23 May 2023
Deurs Open 18:00 | Evenement 18:30 - 21:00
Belgisch Bier Café

Stratumseind 95 5611 ER Eindhoven
 
Afgelast :(

Een avond waarbij de focus ligt op de menselijke kant van technologie, hoe warme technologie nodig is bij dementie en robots ook zacht kunnen zijn in plaats van harde, metalen omhulsels

RBrankaert.png

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren flink toenemen. Technologie kan een belangrijke rol spelen om mensen met dementie te ondersteunen en langer thuis te laten wonen. Maar dan moet het wel “Warme Technologie” zijn, die samen met mensen met dementie is ontwikkeld, niet stigmatiserend is en makkelijk in gebruik. Tijdens deze presentatie zal Rens zijn onderzoek naar Warme Technologie toelichten met voorbeelden en laten zien hoe deze technologie bijdraagt aan een inclusievere wereld.

Rens Brankaert

Lector | Assistent Professor

Fontys Universiteit | Eindhoven Universitei

SAskari.png

In de zorg zijn er tal van innovaties ontwikkeld met hun eigen dashboards en software, wat er voor kan zorgen dat zorgmedewerkers voor ieder product een andere applicatie nodig hebben. Samen met project partners uit Italië, Denemarken en Taiwan is Sima samen met haar collega’s bezig met het ontwikkelen van een dashboard waar informatie vanuit verschillende producten gecombineerd wordt om beter inzicht te geven over een client en om zorgverleners te helpen bij het maken van zorggerelateerde beslissingen. Met also doel de werklast en stress te verlichten voor zorgverleners.
 

Sima Ipakchian Askari

Onderzoeker Digitale Zorg

Vilans

BOvervelde.png

Bas Overvelde doet onderzoek naar zachte robots, gemaakt van veerkrachtig en ‘intelligent’ materiaal. Die zachtheid is een uitkomst op plekken waar robots moeten omgaan met kwetsbare objecten zoals vruchten, of in het menselijk lichaam. Zo werkt Overvelde aan de ontwikkeling van een zacht kunsthart, dat op een meer natuurlijke manier werkt dan bestaande kunstharten. Het sputteren van een ketchupfles levert de nodige inspiratie om reflexen in te bouwen in de zachte robotlichaam, en daarmee harde electronica te vervangen. 

Afgelast :(
bottom of page