Zoeken naar de oorsprong van leven
Atoms 01 Bright Blast.jpg

SOLD OUT!!

Maandag 20th Mei 2019
Deuren Open 18:30 | Event 19:00 - 22:00
O'Ceallaigh
Gedempte Kattendiep 13, 9711 PL Groningen 
SOLD OUT
Marcel Eleveld.jpg

Kunnen we leven maken in het lab?

De oorsprong van het leven is een van de meest fundamentele en onbeantwoorde vragen van de mensheid. Maar is het wel mogelijk om uit te vogelen waar leven vandaan komt?

 

In de onderzoeksgroep van professor Sijbren Otto studeren we zelf-replicerende moleculen. In mijn lezing zal ik vertellen hoe we deze zelf-replicerende moleculen gebruiken om kunstmatig leven te maken in het laboratorium, en hoe we daarmee het ‘recept’ van de oorsprong van het leven willen ontrafelen.

Marcel Eleveld

Promovendus

Rijksuniversiteit Groningen

Nick Oberg.jpg

De levende kosmos

Als de mensheid ooit naar de sterren reist, wat zullen ze dan vinden? Zal het leven zich door de kosmos hebben verspreid, of wacht er een verlaten woestenij op hen? Ga met ons mee op een reis door de ruimte, naar vreemde rode sterren, paarse hemels en zwarte wouden, om te ontdekken welke vreemde en geweldige aanpassingen het leven zou kunnen ondergaan om de barre buitenaardse omgevingen van de exoplaneten te overleven. Ontdek hoe de oorsprong van het leven op aarde nauw verbonden is met de ruimte, de zon, en de materie die drijft in gigantische wolken door de Melkweg, in een volledig geïllustreerd gesprek door onderzoeker in de astronomie Nick Oberg.


Nick Oberg

Promovendus

Rijksuniversiteit Groningen

SOLD OUT