top of page
Ontdek de sterren bij de Oude Sterrewacht 
Atoms 06 Milky Way Forest.jpg
Maandag 9 Mei 2022
Deurs Open 19:30 | Event 20:00 - 22:30
Cafe de Keyzer

Kaiserstraat 2-4, 2311 GR

Een gezamenlijk evenement met de Werkgroep Leidse Sterrewacht en Astronomy on Tap!

Atoms 30 Pink Nebula.jpg

Chromatische corrector voor de Fotograaf

Kees heeft een optische corrector ontwikkeld en gerealiseerd voor de Fotograaf van de Oude Sterrewacht. Hiermee is deze telescoop geschikt gemaakt voor visuele waarnemingen met het menselijk oog, in plaats van geoptimaliseerd voor de oorspronkelijke functie van fotografische opnamen in het korte-golf spectrum.

Kees Moddemeijer

Werkgroep Leidse Sterrewacht

Atoms 04 Nebula.jpg

Waarnemen met telescopen van de Oude Sterrewacht

De introductie van digitale fotografie heeft astrofotografie meer toegankelijk gemaakt voor amateurfotografen en -astronomen. Momenteel zien we een toenemend aantal leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht, dat zich toelegt op het ontwikkelen en toepassen van vaardigheden in astrofotografie, met hun eigen telescoop of met telescopen van de Oude Sterrewacht. Lex zal een korte introductie geven over dit onderwerp en een aantal astrofotografische resultaten laten zien.

Lex Scheers

Werkgroep Leidse Sterrewacht

Atoms 03 Sunrise Near Space.jpg

Publieksactiviteiten met sociale media

De Werkgroep Leidse Sterrewacht is bekend vanwege de ‘Avondjes Sterrewacht’. In deze maandelijkse activiteit ontvangt de WLS geïnteresseerden op de Oude Sterrewacht, verzorgt zij een lezing over een astronomisch onderwerp en geeft zij een rondleiding langs de telescopen. Tijdens de Corona-crisis de acfgelopen twee jaar heeft de WLS een digitale variant van het ‘Avondje Sterrewacht’ ontwikkeld. Theo zal ons een aantal hoogtepunten van de presentaties op YouTube laten zien.

Theo Klaver

Public Affairs 

Werkgroep Leidse Sterrewacht

bottom of page