top of page
Toekomstige Materialen
chemist-3014142_640.jpg
Geannuleerd :(
Tuesday, 23 May 2023
Doors Open 19:30 | Event 20:00 - 22:00
Café de Keyser

Kaiserstraat 2, 2311 GR Leiden
Afgelast :(
JVerschoor.png

Fantastic plastics 

Zonder al te veel vooronderzoek begon Jo-Anne in 2015 met de bachelor biologie aan de Universiteit Leiden. Gelukkig voelde ze zich snel op haar plek en ontstond er een sterke intresse voor de moleculaire microbiologie. Haar intresse in het milieu en duurzaamheid wakkerde aan tijdens een zomerprogramma aan Universiteit van Oregon, dit stond tijdelijk op een laag pitje om de master Molecular Genetics and Biotechnology in Leiden te gaan volgen (2018-2020). In haar laatste onderzoeksstage kwamen deze twee intresses samen door het onderzoek naar de afbraak van plastics met bacteriële enzymen, deze stage motiveerde haar om verder te gaan in de wereld van de enzymatische plastic afbraak. In juli 2020 begon ze aan haar promotieonderzoek gefocust op plastic afbraak onder begeleiding van Prof. Dr. J. H. de Winde en Prof. Dr. A. Ram.

Jo-Anne Verschoor

Promovendus

LUMC

DNahon.png

Organen-op-chip -
de weg naar verbeterde medicijn ontwikkeling?

Sinds zijn introductie in de wereld van celbiologie en DNA in een biologieles op de middelbare school, is Dennis geïntrigeerd geraakt in hoe ons lichaam werkt op een cellulair niveau. Voornamelijk hoe dit mis gaat tijdens ziekte en hoe dit het best onderzocht kan worden zijn vraagstukken die hem niet los laten. Dit leidde na zijn biomedische master in Utrecht tot een vervolgonderzoek als PhD in de groep Anatomy en Embryologie in het LUMC. In dit onderzoek, combineert hij stamcelbiologie met orgaan-op-chip technologie om bloedvaten in de hersenen na te maken voor het bestuderen van neurodegeneratieve ziektes.

Dennis Nahon

Promovendus

LUMC

MVeeger.png

Het wonderbaarlijke leven en de voordelen van mossen op beton

In 2020 ben ik afgestudeerd van de master Building Technology aan de TU Delft met als afstudeeronderzoek het produceren en toepassen van bioreceptief beton (beton waar planten en andere organismen op kunnen groeien), gevolgd in 2021 door een master Forest en Nature Conservation aan de Universiteit Wageningen, waar ik ben afgestudeerd op de verspreiding van mossen in het stedelijk gebied. Na tussendoor een jaar aan de TU Delft te hebben gewerkt als onderzoeker op het gebied van groene kademuren, doe ik momenteel als PhD’er verder onderzoek naar het hoe en waarom van mossen op bioreceptief beton."

Max Veeger

Promovendus

TU Delft

Afgelast :(
bottom of page